Sähkönkulutuksen mittaus

Mittaamme sähkönkäyttöäsi etäluettavalla sähkömittarilla. Luemme mittarin kerran vuorokaudessa ja kulutuksenseurannan kautta pääset myös itse seuraamaan sähkönkäyttöäsi. Etäluennan ansiosta sähkönkäyttötietosi siirtyvät meille automaattisesti ja sähkölaskut perustuvat todennettuun kulutukseen.

Uudistamme sähkönkulutuksen mittausta

Vaihdamme kaikille verkkoalueemme asiakkaille uudet älykkäät sähkömittarit. Uusi sähkönkulutuksen mittausjärjestelmä mahdollistaa entistä tarkemman mittauksen kulutukselle. Uuden mittarin myötä mittaus on mahdollista tunnin välein ja tulevaisuudessa jopa 15 min välein.

Mittariasennukset ovat käynnistyneet vuoden 2020 aikana ja jatkuvat aina vuodelle 2025 asti. Mittarinvaihto on asiakkaille maksuton toimenpide ja se kestään noin 30min.

 

Sähkön katkaisu kiinteistöstä joka ei ole ympärivuotisessa käytössä

Jos tapanasi on katkaista kesäasuntosi tai muun käyttöpaikkasi sähköt pidemmäksi aikaa, tee katkaisu sähkömittarin katkaisu-/kytkentälaitteella, ei sähkökeskuksen pääkytkimestä. Mittarissa oleva painike katkaisee kaikki kiinteistön sähköt, mutta jättää ne kuitenkin sähkömittarin etäluentalaitteelle, jolloin myös etäluentamme jää toimintakuntoon. Mittarin ottama sähkö ei kasvata sähkölaskuasi. Täten toimimalla varmistat sen että laskutus perustuu aina todelliseen kulutukseen eikä arviolaskutukseen.

Ohjeet sähkön katkaisuun löytyvät sähkömittarista tai ohessa olevasta mittarin käyttöohjeesta. Sähkötöiden ajaksi katkaise sähköt pääkytkimestä ja irrota/avaa kohteen sulakkeet.

AIDON 6000 lukuohje

RJ12 -kotiautomaatioliityntä ohje

Ilmasta otettu kuva metsä/järvimaisemasta