Uusi koti rakentuu lapsuuden maisemiin

Hirsitaloa rakentava Teemu Hanhikoski kertoo, että sähköyhtiön valinnassa vaikuttivat paikallisuus ja helppous – kaikki hoitui yhdellä puhelinsoitolla.

Teemu Hanhikosken perheessä tontin metsästys kesti pari vuotta. Mutta onneksi sellainen löytyi Kauhavalta Kortesjärven Ylikylästä, läheltä Teemun lapsuudenkotia.

– Ostimme aluksi maata 8000 neliötä ja sitten vielä lisää. Nyt meillä on reipas hehtaari, ei ole ihan naapurit kyljessä kiinni, hän toteaa.

Rakennuksilla on töissä Teemun lisäksi yksi ammattikirvesmies. Myös Teemun isä on apuna sen minkä ehtii.

– Rakennusprojekti on ollut mielenkiintoinen kokemus. Olen oppinut paljon hirsirakentamisen eri työvaiheista, Teemu kertoo.

Tähän mennessä on runko pystyssä ja katto päällä. Lämmitysmuodoksi tulee maalämpö.

Paikallista puhelinsoitolla

Hanhikosken perheelle sähköyhtiön valinta oli helppo rasti. Paikallisuus painoi, Teemusta oli järkevintä tehdä sopimus Jylhän Sähköosuuskunnan kanssa.

– Koska mehän kuulumme heidän sähköverkostoalueeseensa. Olen tosi tyytyväinen, vain yksi puhelinsoitto ja sähkö oli tontilla sovittuna päivänä, hän kehuu.

Asuinpinta-alaltaan 160 neliön hirsitaloon muuttaa Teemun lisäksi vaimo Jessica, pian neljävuotias Siru ja vuoden ikäinen Samu. Aikataulusta isäntä toteaa sen verran, että he muuttavat vasta sitten, kun talossa on kaikki täysin valmista. Eli niitä perinteisiä listoja ei jätetä roikkumaan.

– Ehkä juhannukseksi tai ainakin ensi jouluksi, hän hymähtää.

Kun rakennat Jylhän Sähköosuuskunnan sähköverkon alueelle, tarvitset rakennustyömaallesi ja kiinteistöösi sähköliittymän meiltä. Toimitusaika vaihtelee tapauskohtaisesti, mutta on hyvä ottaa yhteyttä vähintään 1–3 kuukautta ennen sähkön tarvetta. Lue lisää: https://jylhaos.fi/sahkoverkko/tilaa-sahkoliittyma/