Aurinkosähkö lämmittää mieltä ja kotia

Kauhavalainen Esa Kankaanpää osti Jylhän Sähköosuuskunnalta aurinkosähköjärjestelmän avaimet käteen -pakettina. Hän on tyytyväinen, että luotti asian ammattilaisten käsiin.

Esa ja Päivi Kankaanpään nelihenkisen perheen koti on rakennettu 19 vuotta sitten. Toinen lapsista on jo muuttanut omilleen. Tähän saakka 145 neliötä lämpeni perinteiseen tapaan sähköllä, nyt sen rinnalla tuottaa sähköä myös aurinko.

Tekniikasta ja energiantuotannosta hyvin perillä oleva Kankaanpää toteaa, että laskennallisesti kysymys on ennen kaikkea ekoteosta. Katolle on asennettu 16 aurinkopaneelia, jotka tuottavat aurinkoisina päivinä sähköä jopa 30 kilowattituntia päivässä.

Kankaanpää kokee, että investointi aurinkosähköön kannatti. Suurimpana etuna on, että aurinko tuottaa kodin lämpimän veden osittain tai kokonaan huhtikuusta syyskuuhun. Lisäksi se kattaa aurinkoisina päivinä osittain tai kokonaan käyttösähkön.

Aurinkopaneelien asennuksen yhteydessä Kankaanpää vaihtoi yö- ja päiväsähköstä yhteen sähkötariffiin.

– Pystyn seuraamaan sähkön kulutusta Jylhän Sähköosuuskunnan nettisivuilta. Lisäksi minulla on kännykässä sovellus, jonka avulla saan reaaliaikaista tietoa aurinkosähkön tuotosta, hän kertoo.

Aurinkoenergiatuotannon ylijäävän osuuden voi syöttää ja myydä Jylhän Sähköosuuskunnan verkkoon.

Osta vain ammattilaiselta

Kankaanpää suosittelee investoimista aurinkosähköön ja järjestelmän ostamista vain ammattilaisilta. Aurinkoenergiassa ex tempore -ostokset ja edulliseen ratkaisuun päätyminen voivat osua omaan nilkkaan.

– Olisin ehkä pystynyt asentamaan nuo paneelit itse kaverin avustuksella. Olen kuitenkin tyytyväinen, että otin yhteyttä Jylhän Sähköosuuskunnan ammattilaisiin. Työ tapahtui nopeasti, jälki oli todella siistiä ja kaikki on toiminut moitteettomasti, hän kehuu.

Jylhän Sähköosuuskunta myy aurinkosähköjärjestelmiä paikalleen asennettuna. Lisäksi voi tilata asennuksen myös muualta hankitulle laitteistolle.

Lue täältä lisää sähkön pientuotannosta.

Juttua päivitetty 1.3.2023