Hela-Kiekko luottaa nyt kotikylän virtaan

Kauhavalaisen jääkiekon edustusjoukkue arvostaa sitä, että Jylhän Sähköosuuskunta osoittaa tukensa toimimalla otteluisäntänä. Avoin vuoropuhelu urheiluseuran ja sähköyrityksen välillä luo hyviä yhteistyöverkostoja.

Jääkiekkoseura Hela-Kiekon puheenjohtaja Jarno Passi kertoo, että vuosien varrella menestystä on haettu monella tavoin, on houkuteltu muualta huippupelaajia ja yritetty pelata entistä kovempaa. Nyt oli aika täyskurvaukselle: edustusjoukkue siirtyi kakkosdivisioonasta kolmoseen ja rakentaa peliä oman kylän miesten voimin.

– Edustusjoukkueessamme on pääosin oman seuran kasvatteja. Joukkueen 22 pelaajasta 17 on syntynyt Kauhavalla ja neljä naapurissa Lapualla. Osa on pitkän peliuran tehneitä konkareita ja osa nuoria kykyjä.

Passin mukaan pelien taso on viime vuosina kohonnut. Hän kertoo, että kakkosesta kolmoseen siirtyneet Hela-Kiekon pelaajat ovat huomanneet, että vauhtia ja haasteita on tarjolla myös tässä divarissa.

Korona vihelsi jäähylle

Korona on toistaiseksi laittanut jääkiekkopelit jäähylle, mutta Kauhavalla ollaan odottavissa fiiliksissä. Usko omaan joukkueeseen on pelaajien keskuudessa vahva.

– Olemme asettaneet tavoitteeksi, että olemme sarjan päättyessä kolmen parhaan joukossa. Siihen on tehtävä kovasti töitä, mitään ei ilmaiseksi saa, Passi muistuttaa.

Jylhän Sähköosuuskunta on muiden paikallisten yritysten kanssa siivittämässä Hela-Kiekon edustusjoukkueen matkaa kohti kärkisijoja. Myös junioritoiminta on vahvassa vireessä, seurassa harrastaa jääkiekkoa lähes sata lasta ja nuorta. Näiden lisäksi seurassa on harrasteryhmiä niin naisille kuin miehillekin.

Hela-Kiekko liikuttaa kauhavalaisia laajasti pienistä lapsista aikuisiin harrastajiin. Passin mukaan yhteisöllisyys eri ikäryhmien välillä realisoituu upeasti siinä, kun miesten harrasteryhmä toimii hyväntekijänä tukien nuoria kiekkokoululaisia varustehankinnoin.

– Tämän avulla lapsi pääsee kokeilemaan jääkiekkoa ilman omien varusteiden ostamista ja alkuvaiheen kustannukset pysyvät matalina. Liikkuminen ja liikuttaminen ovat Hela-Kiekon keskiössä, sillä liikunta on ihmisen jaksamisen ja energisyyden lähde nyt ja tulevaisuudessa.