Aurinkosähkön netotus hyödyttää sähkön pientuottajia

Vuoden 2023 alusta käyttöön otettu aurinkosähkön netotuksen ansiosta pientuottajien oman sähköntuotannon hyödyntäminen käy aiempaa paremmin.

Käytännössä aurinkosähkön netotus tarkoittaa sitä, että asiakkaan kuluttama sähkö ja saman mittausjakson (15 minuuttia) aikana sähköverkkoon siirtynyt, aurinkoenergialla tuotettu sähkö, lasketaan yhteen.

Näin ollen verkkoon siirtynyt asiakkaan oma tuotanto vähentää hänen verkosta käyttämäänsä sähkön määrää, joka sitten myös näkyy pienemmässä sähkölaskussa.

  Kyllä se asiakkaan eduksi on, että tällainen toimintatapa tulee nyt käyttöön, kertoo Jylhän sähköosuuskunnan Antti Järvinen.

Aikaisempaan mittaustapaan verrattuna hyötyä on myös siitä, että järjestelmä mittaa sähkön tuotannon ja kulutuksen automaattisesti. Täten asiakkaiden aurinkosähkön tuotanto hyvitetään suoraan laskussa, eikä enää ole tarvetta jälkikäteen lähetetyille hyvityslaskuille.

Muutokset laskentatavassa eivät vaadi asiakkailta toimenpiteitä, vaan ne on jo otettu käyttöön kaikilla Jylhän sähköverkkoalueella aurinkosähköä tuottavilla asiakkailla.